Ervaring in de praktijk

Door Wil Gronenschild. Uw feedback en suggesties zijn meer dan welkom!
dec 27
2017
Grote stappen in het herstelproces... én in de kwaliteit van leven, door slim gebruik te maken van de mechanische en fysiologische eigenschappen van de huid. Zelfs na vele jaren behandelen, blijf ik vaak versteld staan van de vooruitgang die we boeken. Graag deel ik enkele van mijn ervaringen met U, zoals met Anita. Anita kwam op verwijzing bij mij met zeer ernstige littekens als gevolg van verbranding. Mijn overtuiging om iets positiefs te kunnen betekenen voor haar heeft haar gesterkt in haar vertrouwen om de therapie een kans te geven.

Wil Gronenschild
Over kracht en doorzettingsvermogen

Soms kan het leven voor iemand heel vreemd verlopen.
Het zit ook niet altijd mee.
Jeugdjaren, puberteit, partnerkeuze, kinderen, sommigen hebben de pech niet altijd gelukkig te zijn met de omstandigheden en hun keuzes, of er gebeuren teveel nare dingen in hun leven. En dan gebeurt er ook nog iets heel dramatisch: een gasexplosie zorgt voor een enorme ravage in het gezicht en op de handen.
Door iets te horen van onze behandelmethode (en ervaring met brandwonden) komt ze met ons in contact. De eerste uitleg roept veel vragen op en twijfel over het uiteindelijk resultaat.

Contact met lotgenoten

Wij voelden de twijfel en besloten in overleg dat contact met een ander brandwondenslachtoffer hier mogelijk zou kunnen helpen.
Er volgde een ontmoeting met een ander brandwonden slachtoffer met gezichtsverminking en al enige ervaring met onze behandelmethode met LPG. We hebben het gesprek even op gang geholpen door de verlegenheid te doorbreken met een inleiding, en uitleg. Daarna hebben ze met z’n tweeën in alle openheid gesproken over de therapie met LPG en endermotherapie, het verloop, de ervaringen en de te verwachten resultaten. Dit gesprek heeft uiteindelijk de doorslag gegeven het behandeltraject aan te gaan.
Vertrouwen in het te verwachten resultaat is van heel veel belang. Er wordt nogal wat geduld verwacht van de cliënt.

Geduld en doorzettingsvermogen hard nodig

Aanvankelijk is 5 maal per week heel raadzaam gedurende meerdere weken, daarna kan al wat geminderd worden tot een gemiddelde van 3 maal per week. De behandelingen duren 45 tot 60 minuten en zijn pijnloos. Meestal zijn er bewegingsbeperkingen, in dit geval van mond, nek, ogen en handen. Brandwonden en littekens in het algemeen trekken samen en zorgen voor verkortingen van de huid en daarmee voor bewegingsbeperkingen. Aandacht voor deze beperkingen is noodzakelijk om de kwaliteit van leven straks completer te maken. Vandaar dat deze therapie bij uitstek thuishoort bij een fysiotherapeut, die liefst ook nog veel expertise en ervaring heeft met het behandelen van littekens en brandwonden.

Pure winst

Wij zien ook deze cliënt groeien in zelfvertrouwen, humor en levenslust. Dat dit samengaat met de verbetering van de mimiek, elasticiteit, en beweeglijkheid van nek, mond, ogen en handen, staat wel vast. Wij zijn allen blij met dit nu al mooi resultaat.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen