Therapeutisch-cosmetische en zuiver cosmetische behandelingen

Als fysiotherapeut heb je inzicht in de vele processen, die een gevolg zijn van een prikkeling, een uitdaging of uitnodiging tot actie van het bewegingsapparaat. Dan hebben we het over botten, gewrichten, spieren, bindweefsel en huid.
Vandaar dat ook de huid, met al zijn lagen, behoort tot een belangrijk aangrijpingspunt van fysiotherapeutisch handelen.

Mijn grote belangstelling voor de huid is gewekt door de resultaten bij mensen met ernstige littekens, met zijn verminkende effecten. Deze gaven zoveel inzicht in de te behalen prachtige effecten.
Kennismaking met de therapeutische en cosmetische mogelijkheden van endermologie, door scholing en ervaring vanaf 1985, hebben mij gesterkt in het nemen van de volgende stap: ook de cosmetische kant van endermologie tot mijn werkgebied te maken.

Endermologie is de verzamelnaam voor alle behandelingen, verricht met behulp van het LPG apparaat.

Endermologie

LPG is de naam van het apparaat waarmee endermologie toegepast wordt.
Ritmische of continue aanzuiging van lucht tussen twee rollers, die onafhankelijk van elkaar kunnen draaien – en drukken, heeft binnen de huid allerlei fysiologische effecten als gevolg.

Aanzuigkracht, ritme, werkoppervlak, diepte en looprichting van de rollers, hebben ieder apart, maar vooral in combinatie, een therapeutisch effect op de verschillende huidlagen – ten aanzien van:

 • Door middel van endermologie zal de doorbloeding fors toenemen in het behandelde gebied. Dit zal een conditieverbetering van de behandelde huid geven. Voor uw gezicht niet onbelangrijk. Die ziet er frisser door uit en is beter bestand tegen weersinvloeden, stress en vermoeidheid.
 • De lymfestroom zorgt voor de afvoer van vocht (bijvoorbeeld bij wallen rond de ogen), en voor afvoer van afvalstoffen, onder andere nodig bij de behandeling van cellulitis.
  Ook is dit van belang bij klachten van gezwollen benen en dikke, vermoeide voeten.

  De lymfestroom wordt tot drie maal sterker bevorderd in vergelijking met de traditionele oedeem-/lymfebehandelingen.

 • Elastine is de stof die nodig is voor de productie van elastische vezels. Deze productie wordt door het ritmische trekken aan de huid flink gestimuleerd: de huid wordt meer elastisch, dus minder rimpels.
  Door het stimuleren van de vezelproductie heeft endermologie een voorsprong op elke andere schoonheidsbehandeling van uw gezicht, hals en decolleté.

  Afremmen van huidveroudering
  De behandeling heeft veel natuurlijk herstelvermogen tot gevolg en activeert de huid om zelf de veroudering tegen te gaan door de productie van elastine en hyaluronzuur.

  Daarom kunnen wij met overtuiging beweren dat een behandeling van een half uur endermologie op uw gezicht een fantastisch, verjongend effect heeft, dat niet geëvenaard kan worden door de traditionele schoonheidsbehandelingen.

  Kosten
  Bovendien is deze zeer hoogwaardige behandeling zeer goedkoop: € 25 per keer.
  Goedkoop en ook nog beter dan een gewone schoonheidsbehandeling. Uiteraard wordt u geëpileerd en met make-up verzorgd.

 • Onder invloed van eetgewoontes, hormonen en te weinig bewegen ontstaat een vervuilde vochtstroom in de huid, die vetcellen doet zwellen. In grote lijnen is dat het beeld dat we zien bij cellulitis: bobbeltjes en huidintrekkingen.

  Bevrijding van cellulitis
  Doorbloedingsverbetering, bevordering van lymfestroom door middel van endermologie, bevrijdt u vrijwel volledig van cellulitis – tot wel 90% en soms zelfs volledig. Het effect wordt sneller bereikt door begeleiding in keuze van voeding en door begeleiding in fitness.

  Kosten
  Deze zeer hoogwaardige behandeling kost € 45.
  Het behandelplan: de eerste maand 2 maal per week, daarna 1 maal per week, afbouwend naar 1 maal per 14 dagen – uiteindelijk 1 maal per maand.

 • Vele vrouwen hebben last van vetophoping rond de heupen en buik, de ‘love handles’.
  Het is nu eindelijk mogelijk lokaal vetten te mobiliseren op ongewenste plekken, zodat het natuurlijk silhouet van uw lichaam weer zichtbaar wordt (dit in combinatie met aangeboden fitness). De behandeling wordt dus gericht op het losmaken, dus het mobiliseren van de vetophopingen. De doorbloeding neemt ter plekke enorm toe, waarna het sporten ervoor zorgt dat de energie uit dat gebied gehaald wordt. Dat effect is nog uren na de behandeling actief.

  Kosten
  Deze intensieve behandeling kost € 45 per keer. Het behandelplan: de eerste maand 2 maal per week, afbouwend naar 1 maal per week, 1 maal per 14 dagen, enzovoort.